Gevaren van straling: de "asbest van de toekomst"

Artikelen over 'onvruchtbaar':

Home | Aanleiding | Meting | Wat te doen?

Tip: Bekijk de stralingsnormen en -waarden
Terminologie / synoniemen:
Wifi = WLAN = draadloos netwerk (=kleine magnetron, en dat 24 uur per dag!)
DECT = draadloze huistelefoon (= straling van een GSM-mast op 20 meter, en dat 24 uur per dag (ook tijdens niet-bellen))
Filter:
Klik hieronder op een link om naar de bron te gaan.

Draadloos internet = magnetron(-)

De frequentie van Wi-Fi exact dezelfde is als van een magnetron, die destijds juist speciaal gekozen werd om diep in weefsel door te dringen. Wi-Fi wordt naast talloze andere klachten specifiek in verband gebracht met leukemie, kinderkanker, huidkanker, prostaatkanker, borstkanker, zelfmoord, ADHD en grauwe staar. Ook is de straling van Wi-Fi-apparatuur, zelfs bij notebooks, in tegenstelling tot wat beweerd wordt extreem hoog. Wi-Fi is verder samen met UMTS berucht om het feit dat deze straling bijzonder biologisch actief is. Dat wil zeggen dat allerlei schadelijke microben, schimmels en parasieten geactiveerd kunnen worden met Wi-Fi.
Een Wi-Fi notebook gaf op een afstand van 1,5 meter nog steeds een waarde aan van 1580 µWatt/m˛ en op 10 cm afstand de levensgevaarlijke waarde van 49960 µWatt/m˛ (vergelijk de bouwbiologische voorzorgsgrens van 10 µWatt/m˛).Wanneer er met een Wi-Fi pc of laptop wordt gedownload verdriedubbelt de stralinguitstoot overigens.
BBC Panorama liet in 2007 met een stralingsmeter erbij zien aan welke krankzinnig hoge doses straling Engelse schoolkinderen blootstonden tijdens het downloaden in een van WLAN- en Wi-Fi computers voorziene lesruimte. Deze bedroeg drie keer de stralingsintensiteit van het zwaarste punt in de middenstraal van een UMTS-mast bij de school, dat vlak daarvoor buiten was opgemeten. Dit shockerende feit droeg bij aan deels succesvolle protestacties van 35000 Britse onderwijzers. 9 April 2009 riep de Britse vakbond van onderwijzers opnieuw op alle Wi-Fi / WLAN onmiddellijk uit klaslokalen te verwijderen om te voorkomen dat Britse kinderen massaal onvruchtbaar worden of slachtoffer van een kankerepidemie. (Lees de bron)

Meer mestcellen door straling(-)

...24 uur mobiel telefoneren overeen komt met 1600 röntgenfoto’s....Hij stelde dat onomkeerbare onvruchtbaarheid door EMV onomstootbaar is vastgesteld......Onderzoek aan het Karolinska Instituut (in Zweden belast met de verlening van de Nobelprijs voor Medicijnen) heeft aangetoond dat mensen met EHS in hun huid een toename van mastcellen vertonen (onder meer na 8 uur per dag achter een –ouderwets- computerscherm gezeten te hebben), een gevolg van stralingsschade. Hetzelfde verschijnsel is aangetoond bij ratten, psychosomatische effecten zijn derhalve uitgesloten; ratten lezen geen kranten!Mensen met EHS vertonen een overreactie van het immuunsysteem. (Lees de bron)

Mogelijk verband verminderende vruchtbaarheid en GSM.(-)

Er zou een verband kunnen bestaan tussen de verminderende vruchtbaarheid bij mannen en het almaar stijgende gebruik van de gsm. Dat is althans de voorlopige conclusie van een Amerikaans onderzoek dat vaststelde dat bij mannen die hun mobiele telefoon heel veel gebruiken het sperma van slechtere kwaliteit is. (Lees de bron)

Straling (laptop, GSM, magnetron): een zeker risico voor vruchtbaarheid(-)

Voor zowel de straling van een laptop mede als de mobiele telefoon en de magnetron is er een zekere risico voor de vruchtbaarheid. In de media wordt hier niet veel over gesproken maar wetenschappelijk onderzoek heeft het volgende uitgewezen: (zie bron vermelding voor volledig onderzoek) (Lees de bron)

Onvruchtbaar door hands free bellen.(-)

In het wetenschappelijke tijdschrift Fertility and Sterility is een onderzoek te vinden van Amerikaanse onderzoekers die vonden dat hands-free bellen kan zorgen dat mannen onvruchtbaar sperma krijgen. (Lees de bron)

Mogelijk schade aan vruchtbaarheid door mobiel bellen(-)

Mannen die langer dan vier uur per dag mobiel telefoneren brengen mogelijk schade toe aan hun vruchtbaarheid. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse onderzoeker Ashok Agarwal van The Cleveland Clinic Foundation. Voor het onderzoek van Agarwal zijn 364 mannen onderzocht in de Verenigde Staten en India. ...Het minst vruchtbaar zijn mannen die hun mobieltje meer dan vier uur per dag gebruiken. Hun sperma bevat 66 miljoen zaadcellen. De oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid moet volgens Agarwal mogelijk worden gezocht in de elektromagnetische straling en warmte die mobiele telefoons uitstralen. (Lees de bron)

Ook ratten minder vruchtbaar door straling(-)

Niet alleen bij mensen, ook bij ratten vermindert de kwaliteit van het sperma door niet-ioniserende, niet-thermische straling. (Lees de bron)

Effecten van de straling(-)

Wat onderzoeken zeggen over de effecten van gepulste straling:* Beschadiging van het DNA
* Verstoring van de celcommunicatie
* Beďnvloeding van het centrale zenuwstelsel
* Verzwakking van het immuunsysteem
* Nadelige invloed op het hormonale systeem
* Verminderde aanmaak van melatonine
* Verhoogd risico op kanker
* Verhoogde kans op onvruchtbaarheid, misvormingen en verstoord verloop van de zwangerschap
* Opening van de bloed - hersen barričre
* EEG veranderingen ook tijdens het slapen

De volgende gezondheidsrisico´s worden in verband gebracht met gepulste straling:
* Klachten m.b.t. het zenuwstelsel: hoofdpijn, slaapstoornissen, concentratieproblemen, uitputting, vermoeidheid, depressie en irritatie
* Vermindering van het leervermogen
* Verstoring van in- en doorslapen
* Gedragsproblemen bij kinderen, zoals hyperactiviteit en agressiviteit, leerstoornissen, groeistoornissen en ontwikkelingsproblemen
* Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk
* Oorruis (Tinnitus) en duizeligheid
* Irritaties aan de ogen en problemen met het zicht
* Veranderingen in het bloedbeeld, met name bij kinderen: de rode bloedcellen rijpen niet meer volledig. Hierdoor zijn ze slechts beperkt in staat zuurstof te transporteren. Dit leidt tot symptomen die lijken op bloedarmoede.
* Verstoring de doorbloeding
* Trombosegevaar door het verkleven van de rode bloedlichaampjes in de kleine bloedvaten
* Mogelijke verergering van alle reeds aanwezige ziekten
* Toename van kanker, vooral van hersentumoren (Lees de bron)

Onvruchtbaarheid mede veroorzaakt door straling(-)

'Ook onvruchtbaarheid, een steeds groter probleem in Nederland, wordt mede veroorzaakt door de straling.' (Lees de bron)

Mobiele telefoons funest voor vruchtbaarheid mannen(-)

Mannen kunnen minder vruchtbaar worden van het dragen van een mobiele telefoon in hun broekzak. (Lees de bron)

50 Ghz straling kan leiden tot onvruchtbaarheid bij mannelijke ratten.(-)

50GHz is voor auto cruise-control radars, de nieuwe ultrasnelle WiFi, Wireless HD, etc etc. (Lees de bron)

Griekenland: Voortplantingsvermogen neemt lineair af met cumulatieve korte GSM bestraling(-)

The results show that the reproductive capacity decreases almost linearly with increasing exposure duration to both GSM 900 and DCS 1800 radiation, suggesting that short-term exposures to these radiations have cumulative effects on living organisms. (Lees de bron)

Onderwijzers: verwijder Wi-Fi netwerken van scholen om te voorkomen dat kinderen kanker krijgen.(-)

Na een megaprotest van 35.000 leden van de Britse onderwijzersvakbond tegen Wi-Fi in scholen in 2007 volgt in april 2009 een nieuw protest uit grote bezorgdheid voor onder meer de risico’s voor kinderen op onvruchtbaarheid en kanker. (Lees de bron)
Google: straling

Google News: straling

Google: straling+onvruchtbaar

Google News: straling+onvruchtbaar


3 veelgestelde vragen:
De waarde van straling blijft toch onder de norm?
De overheid zal ons toch wel beschermen?
Er is toch geen wetenschappelijk bewijs?

Tip: Bekijk de stralingsnormen en -waarden
Home | Aanleiding | Metingen | Wat te doen?